Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

No, teď už ty stravenky bohužel asi nezruší, to by byl poslední hřebík do rakve..

0 0
možnosti
MD

Jsme teprve na začátku ekonomického propadu a tentokrát to pocítí opravdu všichni. Bohužel.

5 0
možnosti
KT

Držím Vám palce, ať je brzo zase dobře

1 0
možnosti
TZ

Po 5ti letech, kdy prachy lítali do natažené ruky tak, že se tam ani nevlezli se lidi sypou po 2 týdnech, kdy to jde hůř... Jsem zvědavej co budou dělat, až bude opravdu blbě...

(a chtěl bych vidět tuhle paní v situaci, kdy místo objednávek na dny dopředu bude řešit jakékoliv objednávky do průmyslu. Stačí jedna položka ve výrobním řetězci co nepřijde a je to v loji - vše ostatní se musí zaplatit a i obraty středních firem jsou v desítkách milionů...)

0 0
možnosti
DG

A teď se ukáže, jak je důležité správně hospodařit. Německý rozpočet je stále v přebytku, přestože žiiví milion imigrantů. Tam bude stát moci podpořit i firmy.

Zato u nás jsme už všechno projedli a procestovali, vláda rozpustila dokonce všechny rezervy. Tady bude pokles ekonomiky karastrofální.

Ještě někdo věří tomu že "bude lip" ?

3 6
možnosti
TZ

Chtěl bych vidět "audit" Tvojich financí. Pokud je správně, nemá co lepit...

0 0
možnosti
OU
LH

Podle mě lepší krach firmy a být zdravotně o. K. Než obráceně

2 1
možnosti
JN

Takže fimy budou propouštět, krachovat (resp. už se to děje) .... a čím déle to bude trvat, tím hůře bude.

Vyšší počet nezaměstnaných zatíží už tak zadlužené statní rozpočty států EU. Dále nezaměstnaný utrácí jen za to nejnutnější .... takže klesne obrat prakticky všem.

Prostě celkové ochlazení ekonomiky. A milióny imigrantů budou ještě větší zátěž, než jsou teď.

2 0
možnosti
JN

A ještě jedna věc ..... nejsou to jen gastro oběti.

Obrovské problémy mají letecké společnosti. Rafinérie (klesl odbyt). Firmy, které jsou závislé na výrobcích či polotovarech z Číny (všechno možné počínaje elektronikou a konče oděvy). Sportovní areály, kina, divadla ........

Postižené je prakticky celá ekonomika.

I obchody s potravinami si teď mnou ruce, že mají obraty vyšší než před vánoci .... jenže logicky jim obraty brutálně klesnou, až lidi začnou ty zásoby vyjídat .... buď kvůli karanténám, nebo aby se ty zásoby nezkazily. Anebo zásoby dezinfekčních prostředků a toaletního papíru. A samo i výrobci těchto výrobků .... teď nestíhají vyrábět, pak jim klesne brutálně odbyt.

4 0
možnosti
JN

Nic ve zlém, ale ono to opravdu nic víc, než riziko podnikání, opravdu není.

Vždyť stačí i nějaká falešná zpráva, třeba že máte věčně ožralého kuchaře a jednou, že i nablil do polévky a taky vám klesnou tržby - kvůli lidem, co těm řečem uvěří.

A nenaděláte nic.

Nebo se vyskytne větší množství salmonely v kuřecím mase a hosté si přestanou kupovat kuřecí jídla.

Nebo bude celých 14 dní neustále pršet (nebo jiné hnusné počasí, jako to bylo při záplavách na Moravě v 98) a zase budete mít mnohonásobně menší tržby.

Nebo dojde k prasknutí nějaké bubliny a dojde k další ekonomické krizi..... první věc, co domácnosti udělají, že zruší zbytné výdaje - právě typu drahých dovolených a obědů či večeří v restauracích.

Nebo kousek od vás někdo založí hospodu, kde budou o něco nižší ceny, příjemná obsluha a prostředí a moc dobrý kuchař a hosté vám prostě odejdou tam.

Měla by ve všech těchto případech něco dělat stát? Kompenzovat vám obrat?

8 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1998x
Žiju na hranici dvou světů.. a občas i několika zemí, už pěkných pár let. Z donucení okolnostmi. Balansovat nad propastí mě tak nějak baví, závratěmi netrpím. Jsem upřímná, protože nemám moc co ztratit. Co nechci říci, prostě neřeknu, dokud mě nemučí. Pokud něco říci chci, stejně mi v tom nikdo nezabrání.

Jsem zaměstnancem jedné ze tří největších firem na světě a u toho se intenzivně zabývám exotickou, donedávna oficiálně "nepřátelskou" zemí. Studuji její moderní dějiny v doktorandském studijním programu a jako správný ekonomický kaskadér jsem vydala učebnici libozvučného indoevropského jazyka, kterým se tam mluví, tedy perštiny. 

Mám ráda odvážné lidi, sarkasmus a dobrou skotskou. Bez ledu prosím. A dvojitou. Dnešní doba si to tak nějak žádá.