O autorovi:
Žiju na hranici dvou světů.. a občas i několika zemí, už pěkných pár let. Z donucení okolnostmi. Balansovat nad propastí mě tak nějak baví, závratěmi netrpím. Jsem upřímná, protože nemám moc co ztratit. Co nechci říci, prostě neřeknu, dokud mě nemučí. Pokud něco říci chci, stejně mi v tom nikdo nezabrání.
Jsem zaměstnancem jedné ze tří největších firem na světě a u toho se intenzivně zabývám exotickou, donedávna oficiálně "nepřátelskou" zemí. Studuji její moderní dějiny v doktorandském studijním programu a jako správný ekonomický kaskadér jsem vydala učebnici libozvučného indoevropského jazyka, kterým se tam mluví, tedy perštiny.
Mám ráda odvážné lidi, sarkasmus a dobrou skotskou. Bez ledu prosím. A dvojitou. Dnešní doba si to tak nějak žádá.
Seznam rubrik
Poslední články autora
Co všechno mě naučila armáda aneb "Příručka zabijáka"Zahrádku nemáme, ale zato máme úplně jedinečné jídlo... (provozní opět bloguje)Šefééé, kolik Xanaxů do toho guláše?Nová dimenze cestovatelských přednášek: téměř virtuální návštěvaGastropanika aneb Covid-19 má i neviditelné oběti.Hosté musí asi nenávidět šéfkuchaře...Korporac€ Pavla Hénika: návykové čtení, které vám z ruky musí někdo vytrhnout (recenze)176 kapek krveZ terárka jedné introvertní kancelářské krysyNechte íránské slavíky zpívatTrampoty (ne)jednoho doktoranda, aneb proč je důležité platit včas.Chcete zeleň? Jděte se pást na venkov. V centru Prahy nebude.Po čtyřiceti letech Íránci na ulici provolávají „Šáhu, vrať se, Šáhu, vrať se!“Opět nikdo nepochopil, co se v Íránu děje...40,8 procent, aneb můžou lilek, rajčata a salát způsobit infarkt?Ochutnejte Írán, aneb výběr z gastronomické klenotnice "Osy zla"Praha, ve které bolí žít.Ekonomicko Ekologický Thriller (Epická Etuda na Téma E.E.T.)Pohřbíme se Šejchem Nimrem i současnou tvář Blízkého východu?Mahmúd Dolatabadi: Modlíme se, ať už ropa konečně dojde (rozhovor)