Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Precital som si tento clanok len kvoli tomu, ze v nazve je spomenuty Iran. Cital som uz aj ine blogy o Irane a vsetky maju  jedno spolocne: Pekna krajina, skveli ludia , krasne zeny. Urcite jedneho dna sa tam vyberiem, bojim sa vsak trosku jedneho..kazdy jeden cestovatel spomina, ze ludia na ulici ich zastavovali, davali sa do reci, pozyvali k sebe domov. Je to skvele, super, ale ak ma clovek slusne introvertnu povahu ako ja,  moze to sposobit problem.Mam rad ludi, rad sa s nimi stretavam , rad sa rozpravam, ale..nie vzdy. Je viac ako pravdepodobne  , ze ich svojim odmietnutim urazim.             Videl som vyborny iransky film No one knows about persian cats..je vyborny, doporucujem, ja som ho videl najmenej 10 krat ;)  Myslim, ze velmi dobre vystihuje to o com pise autorka: Balancovanie medzi povolenym a zakazanym v Irane. Nie som velkym fanusikom perskej hudby , ale Iransky  raper Hichkas v tom  filme je  skvely!

Dakujem za pekny blog a tesim sa na dalsie.

0 0
možnosti

Vynikající článek. Velmi si vážím iránské kinematografie. Viděl jsem několik iránských filmů, vesměs byli vynikající. Byl bych rád, abyste napsala něco o iránské kultuře. Samozřejmě karma. R^

0 0
možnosti

Super článek, měl jsem na jednom inline kraso workshopu Iránku, dovezla spoustu videa o této zemi o sobě, rodině, práci a zájmech. Čuměli jsme, jako péra

0 0
možnosti

Skvělý článek...četla jsem ho jedním dechem...určite piste dal :-)

1 0
možnosti

O Iráncoch som čítal už niekoľko článkov, a všetky boli v rovnakom duchu ako tento.

Mainstreamový názor v našich médiách je však úplne odlišný.

Irán je jednou z mála moslimských krajín, kde by som sa nebál cestovať na vlastnú päsť.

2 0
možnosti

J54o95s60e94f 46U22l68m55a44n

20. 3. 2015 23:46

Co by Íránec nikdy neudělal? Nezrušil jaderný program...:-)

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, protože Íránec trpí vysokým stupněm sebevědomí a má vlastní vědecké kapacity takže si řekne dvě věci: a) jádro mají všechny vyspělé země, tak proč ne my b) zas nám chtějí něco zakazovat? a just si to vydupeme!

0 0
možnosti
Foto

Fascinující reportáž. R^

Doufám, že bude pokračovat.

4 0
možnosti

Pro mě jsou Íránci nejsympatičtějším národem Blízkého východu V Je veliká škoda, že právě v Íránu panuje tak tuhý režim, protože tato země má veliký potenciál stát se vyspělou a rozvinutou, protože tamní obyvatelé nejsou tak primitivní jako např. Afghánci, nebo Pákistánci a jim podobní. Pád Chomejního režimu, zrušení nesmyslně štvavé kampaně "západu" v čele s USA vůči Íránu, zavedení demokracie a návrat většího počtu Íránců k původním, perským tradicím a zoroastrismu by pro tento národ bylo to nejlepší, co by je mohlo potkat a upřímně bych jim přála, aby se jim žilo dobře. Vzhledem k tomu, že většina Íránců má v hlavě mozek (na rozdíl od nemalého počtu fanatických muslimských Arabů, kteří mají v hlavě leda tak hromadu h.o-v-n) se dá předpokládat, že demokracie by v Íránu mohla klidně fungovat. Kamarád tam byl a dozvěděla jsem se spoustu zajímavých informací a viděla spoustu krásných fotek :-)

5 0
možnosti
Foto

návrat k zoroastriánským korenum se tam děje a sílí, nicméně kontinuita mnohých tradicí tam nikdy nebyla přerušena, například oslava zimního slunovratu "shabe yalda", "chaharshanbe soori", neboli červená středa, kdy lidé zapalují ohně a tančí kolem a ani policajti nemají odvahu zasáhnout. můžete si videa vyhledat na youtube a celkově oslava nového roku, která je moc podobná statobylým pohanským velikonočním oslavám... nezapomínejme, že Peršané jsou příbuzní indoevropané

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1998x
Žiju na hranici dvou světů.. a občas i několika zemí, už pěkných pár let. Z donucení okolnostmi. Balansovat nad propastí mě tak nějak baví, závratěmi netrpím. Jsem upřímná, protože nemám moc co ztratit. Co nechci říci, prostě neřeknu, dokud mě nemučí. Pokud něco říci chci, stejně mi v tom nikdo nezabrání.

Jsem zaměstnancem jedné ze tří největších firem na světě a u toho se intenzivně zabývám exotickou, donedávna oficiálně "nepřátelskou" zemí. Studuji její moderní dějiny v doktorandském studijním programu a jako správný ekonomický kaskadér jsem vydala učebnici libozvučného indoevropského jazyka, kterým se tam mluví, tedy perštiny. 

Mám ráda odvážné lidi, sarkasmus a dobrou skotskou. Bez ledu prosím. A dvojitou. Dnešní doba si to tak nějak žádá.