Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když vyzáván, tak jenom neklikám na karmu. Články o Íránu určitě zajímají nejen mne, jednak se člověk něco dozví mimo oficiální propagandu (a potvrdí se mu možná, co si stejně už myslel díky íránské kinematografii, která přece jenom trochu proniká i na "nepřátelské území"), jednak si uvědomí rozdíl mezi perským a arabským světem. Onehdy jsme se o tom několikrát bavili, v souvislosti s muslimskou invazí, a zjistili jsme, že v oné zlaté době islámu byla většina z dodnes citovaných učenců Peršané. Ergo o Persii je vždy co psát. ;-)

0 0
možnosti

*Když vyzýván, tak neklikám jenom na karmu.

0 0
možnosti
Foto

Píšete zajímavě o zajímavé zemi. Držím palce a těším se na další. R^

3 0
možnosti

V nacistickem Nemecku byla spousta inteligentnich lidi, kteri pokladali nacizmus a Hitleta za plebejskou kulturu, nehodnou naroda , ktery zrodil Kanta, Goetha, atd. No a pak byly uz jenom ty koncentraky.

2 0
možnosti

Milá dámo, rád bych vám doporučil poslouchat veřejné projevy Richarda Dawkinse, Sama Harrise, Daniela Dennetta a spousty jiných dalších, Neil de Gras Tyson, třeba, jak se tito vědci vyjadřují k náboženství..jakémukoliv...

Náboženství je jen víra. Lidé mají v mozku jistý areál, kde je umístěno v místo věření, a tato skutečnost je soustavně zneužívána a to tak, aby lidé mohli být manipulováni..

3 0
možnosti
Foto

Pane Bartoši, tyto pány a jejich díla a projevy samozřejmě znám. Víra v cokoliv je součástí našich každodenních životů a to nemusí být víra ve vyšší moc. I když uvěříme reklamě, že by "kočky kupovaly whiskas", že nás partner nepodvádí, nebo předvolebním slibům. Víru ve vyšší moc nikomu nemůžu upřít, protože je to něco, co nikdo nemůže potvrdit, ani vyvrátit. Ale instituce oficiálních náboženství a jejich "morální" systém příkazů, zákazů, dogmat a trestů jsou dílem lidí, za cílem kontroly méně vzdělaných mas pomocí zneužití strachu ze smrti a hrozby trestem. Nicméně je to moc komplikované téma na jeden komentář a není to úplně hlavním tématem mé tvorby.

0 0
možnosti

J10a54r60a 44R93a32n83k

29. 5. 2015 19:29

Skvely clanek, dikR^

Proto jsem v "one" diskusi pripominala iranskou soudkyni Shirin Ebadi, kazdy by mel tuto osobnost znat:-)

Shirin Ebadi - Wikipedia, the free encyclopedia

en.wikipedia.org/wiki/Shirin_Ebadi

0 0
možnosti

Peršané jsou skvělí-přátelští,pevní a spolehliví,mají smysl pro humor.Poznal jsem jich dost a udržujeme kontakty.

0 0
možnosti

M23i35l80a85n 81R73a55d47e68k

29. 5. 2015 17:49

Iran je odlisny od jinych muslimskych zemi, taktez Turecko, ale je ta cast ktera zije ve mestech. 

Nejde z toho pausalizovat

2 0
možnosti

Nikdo by proti islamu nic nemel, kdyby v jeho jmenu se nevrazdilo.

4 0
možnosti

I přesto by proti islámu mělo něco mnoho kritiků. Je to především tmářství, kde vraždění logicky patří do systému a je pouze jedním z projevů ideologie, která konzervuje islámský svět ve starověku a středověku.

1 0
možnosti

J48a69n 19U35l47r15y64c40h

29. 5. 2015 16:52

děkuju za rozumný a obsažný text (po čtení vláken na idnesu opravdu vítaná vzpruha)

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS