Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

K85a15r47e81l 95B74o68k

1. 1. 2018 22:31

Velice pěkně zpracováno. Dík. Karma.R^

5 0
možnosti
Foto

Za 10 let se Saudská Arábie a Írán sekularizují, protože už toho mají dost, ale v Evropě vytvoří islamisti se sluníčkářema a feministkama chalífát, kde bude kritika islámu hate speech, trestaný useknutím hlavy.

4 1
možnosti
Foto

Pokud dojde ke změně režimu, v lepším přípdě poteče bahno z kohoutků i nadále. Jediné co se změní bude jeho cena ... zdraží 10x, 100x, 1000x ? Kdo ví.

0 4
možnosti
Foto

Dobrý večer, nemohu se ubránit pocitu, že o Peršanech nemáte valné mínění. Jen pro Vaši informaci, měli vodovod už před 2500 lety, viz zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kan%C3%A1t

Pokud ovšem vodárny neprodají Veolii, jak to udělala Česká republika.

8 0
možnosti
GH

Diky za zajimavy blog...musel jsem si vzpomenout na ty velke oslavy 2,500 let Perske rise, ktere se konaly nekdy v 1971 a kterych se zucastnili hodnostari z celeho sveta:

https://en.wikipedia.org/wiki/2,500_year_celebration_of_the_Persian_Empire

3 0
možnosti
VV

Iranci, Afghanci, Syrane, kdo dalsi bude provolavat vrat se?

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Každá z těchto zemí má jedinečné a neopakovatelné dějiny, sociální i etnickou strukturu, myšlenkové a politické proudy a skupiny. Je těžké, ne-li nemožné je srovnávat. Írán měl jistý systém, který měl své mouchy, ale měl i vynikající osobnosti a lidi, kterým na budoucnosti země skutečně záleželo. I sami Íránci uznávají, že se během první poloviny dvacátého století jejich země dostala z úrovně středověku na úroveň industrializované země a za hodně mohou vděčit právě radikální reformní politice "milovaného diktátora" Rezy Šáha (vládl 1925-41), který ženám zakázal čádory a poslal je do práce a muže oblékl do obleků, postavil železnice a silnice do míst kam se zboží vozilo na oslech. Snažil se vymýtit analfbetismus, poslal špičkové studenty na studia do zahraničí, pozval západní inženýry, aby v zemi postavili továrny, automobilky, třeba cukrovary stavělo Československo. Afghánistán vypadal v 60. a 70. letech až do ruského vpádu také jinak. Írán má však ještě jedno "štěstí v neštěstí": šíitský islám, který na rozdíl od toho sunnitského má mnohem více racionálních prvků a připouští mnohem více reforem, než ten sunnitský.

3 0
možnosti
OF

Karma. Má to úroveň je vidět , že to prožíváte.Ale mohla byste s námi i diskutovat.

4 0
možnosti
Foto

Dobrý večer, děkuji za Váš příspěvek, pod svými články běžně diskutuji a pokud mi položíte nějakou otázku, budu se snažit na ni konstruktivně odpovědět.

0 0
možnosti
Foto

Excelentní článek. Děkuji a blahopřeji! Kéž má co nejvyšší čtenost!R^R^R^!

20 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1998x
Žiju na hranici dvou světů.. a občas i několika zemí, už pěkných pár let. Z donucení okolnostmi. Balansovat nad propastí mě tak nějak baví, závratěmi netrpím. Jsem upřímná, protože nemám moc co ztratit. Co nechci říci, prostě neřeknu, dokud mě nemučí. Pokud něco říci chci, stejně mi v tom nikdo nezabrání.

Jsem zaměstnancem jedné ze tří největších firem na světě a u toho se intenzivně zabývám exotickou, donedávna oficiálně "nepřátelskou" zemí. Studuji její moderní dějiny v doktorandském studijním programu a jako správný ekonomický kaskadér jsem vydala učebnici libozvučného indoevropského jazyka, kterým se tam mluví, tedy perštiny. 

Mám ráda odvážné lidi, sarkasmus a dobrou skotskou. Bez ledu prosím. A dvojitou. Dnešní doba si to tak nějak žádá.